Zorgboerderij.

Zorgboerderij Schildmeer biedt logeer- en weekendopvang aan kinderen met een gedragsstoornis. Deze kinderen zijn gedurende het gehele jaar in de weekenden en vakanties welkom op de Zorgboerderij.

 

 

De Zorgboerderij ligt aan het Schildmeer, nabij het prachtige Groninger dorp Overschild.

Een kijkje nemen?

 

Geïnteresseerd? U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen op de Zorgboerderij.

Maak hiervoor een afspraak via: 0610124154

 

Zorgboerderij Schildmeer

Kinderen mogen zichzelf zijn

Zorgboerderij Schildmeer biedt logeer- en weekendopvang aan kinderen met een gedragsstoornis.  De zorgboerderij ligt aan het Schildmeer, vlakbij het Groninger dorp Overschild.

Onze rolstoelvriendelijke boerderij is in 2007 gebouwd en voldoet geheel aan de eisen van deze tijd. De inrichting heeft een moderne, vriendelijke en gezellige uitstraling.

Op de zorgboerderij mogen kinderen gewoon kinderen zijn en kan de jeugd zich ontplooien. We willen dat iedereen zich gewaardeerd voelt om wie hij is en kijken daarom naar het individu. Of iemand nu buiten de dieren verzorgt, de paarden borstelt of binnen een spelletje doet: iedereen doet waar hij of zij zich prettig bij voelt.

Structuur en regelmaat

Voor wie?

De opvang is bedoeld voor kinderen en jongeren (van 6 tot 15/16 jaar) met ADHD, PDD NOS, autisme en aanverwante stoornissen.

Uiteraard zorgen wij voor de duidelijke structuur en regelmaat die zo belangrijk is voor de kinderen en jongeren die opvang bij ons hebben. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat om de kinderen en jongeren binnen hun eigen mogelijkheden en interesses een zinvolle tijdsbesteding te geven.

 

Kinderen stimuleren

Wat biedt de zorgboerderij?

De zorgboerderij biedt gedurende het gehele jaar opvang in de weekenden en vakanties.

De zorgboerderij is geleden aan het Schildmeer. Het is een rustgevende plek waar zowel in de winter als in de zomer genoeg te beleven is, bijvoorbeeld bij de verzorging van de dieren. Op de zorgboerderij zijn meer dan tien diersoorten te vinden. Het is een plek waar iedereen op zijn eigen niveau kan helpen, spelen en aan doelen werken. Dit alles uiteraard onder de begeleiding van geschoolde professionals.

 

We gaan uit van de mogelijkheden en talenten van de kinderen en jongeren. Door hier de nadruk op te leggen en talenten te stimuleren, willen we bijdragen aan een positieve sociale ontwikkeling en een groter zelfvertrouwen.

Sociale contacten

De nadruk ligt bij ons op het opbouwen en onderhouden van sociale contacten. We ondernemen samen activiteiten en stimuleren het samen spelen. De activiteiten vinden vooral op en rond de boerderij plaats. De dieren spelen hierin een belangrijke rol.

Vakantieweek

Doel van Zorgboerderij Schildmeer

Het doel van Zorgboerderij Schildmeer is kinderen en jongren met een stoornis een verantwoorde weekend- en vakantieopvang te bieden. Door ouders/verzorgers in de weekenden en vakanties te ontlasten, willen we eraan bijdragen dat kinderen en jongeren langer thuis kunnen blijven wonen.

 

Om mantelzorgers te ontlasten, organiseren wij jaarlijks een vakantieweek. Tijdens deze week staat het vakantiegevoel voorop en maken we een aantal uitstapjes die aansluiten op de wensen van de kinderen. Gezelligheid staat eveneens hoog in het vaandel. De zorg wordt tijdens deze week verleend door een groep van acht begeleiders en vrijwilligers.